Ohjaajat

capossu_crew

Grupo Capossun ”crew”: Marjo ”Simpatía” Heinonen-Tuomi (lapset ja juniorit), Nenad ”Diablo” Jović (aikuisten jatko), Ronnie ”Vareta” Snellman (lapsi-aikuisryhmä) , Sonja ”Magrinha” Gilbert (aikuisten alkeet),  Mia ”Pequena” Lindeman, Ida-Maria ”Charada” Nilsson (apuohjaaja, lapset).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nenad ”Professor Diablo” Jović (violetti vyö)

Nenad muutti Turkuun keväällä 2015 ja on siitä asti ollut Capossussa vierailevana opettajana. Hän on kotoisin Serbiasta ja on siellä harrastanut capoeiraa vuodesta 2001 Mestre Steenin alaisena. Nenad on taitava caxixinrakentaja ja hän myy myös niitä. Diablo on suomeksi paholainen.

Marjo ”Graduada Simpatía” Heinonen-Tuomi (sininen vyö)

Marjo on ryhmän  vanha konkari, joka aloitti capoeiran jo 80-luvun lopussa vain 17- vuotiaana. Hän harrastaa capoeiran lisäksi myös muodostelmaluistelua ja sambaa.  Simpatía on suomeksi sympatia.

Ronnie ”Graduado Vareta” Snellman (sininen vyö)

Ronnie aloitti capoeiran lokakuussa 2003 Valenciassa, Espanjassa ryhmässä nimeltään Camboatá. Syksyllä 2004 hän jatkoi treenaamista Grupo Capossun kanssa ja vuodesta 2006 hän on pitänyt alkeistreenejä Åbo Akademille, Grupo Capossulle ja monelle eri kansalaisopistolle. Vareta tarkoittaa keppi tai vapa.

Monica ”Iaiá” Rintamäki (sini-valkoinen vyö)

Monica kuuluu kuten miehensä Esa ryhmän vanhaan kaartiin ja on aloittanut capoeiran 90-luvun puolessa välissä. Monica on toiminut pitkään myös seuran rahastonhoitajana. Monica on myös  järjestänyt forró-tanssitunteja ja -viikonloppuja. Iaiá on lyhenne sanasta senhora eli suomeksi  rouva tai emäntä.

Sonja ”Magrinha” Gilbert (sini-valkoinen vyö)

Sonja on harrastanut capoeiraa jo 2000-luvun alusta lähtien, mm. Skotlannissa ja  Saksassa ennen muuttoaan Turkuun.

Magrinha  on suomeksi laiheliini.

Ida-Maria ”Charada” Nilsson (oranssi vyö)

Aloitti capoeiran 2012 Grupo Capossussa ja on harrastanut vähän aikaa myös Vaasassa. Charada on suomeksi arvoitus.